Un sirian e erou la New York, după ce a ajutat la prinderea atacatorului de la metrou

Zach Tahhan
Zach Tahhan

Frank James, în vârstă de 62 de ani, atacatorul de la metroul din Brooklyn, a fost prins de polițiști la mai bine de 24 de ore de la atacul armat. Oamenii legii au reușit să pună mâna pe el datorită unui tânăr.

Acesta are 21 de ani, se numește Zach Tahhan și este sirian. „Am văzut poliția, i-am chemat, le-am spus „Veniți să-l luați! El este bărbatul”. Oamenii au crezut că sunt nebun, dar știam clar că el este și că dacă nu va fi prins, ar putea încerca să omoare alți oameni în continuare”, a declarat Zach Tahhan presei.

Tânărul a fost aplaudat minute în șir de oamenii care s-au adunat în jurul său. Ar putea primi acum o recompensă de la statul american de 50.000 de dolari pentru că a ajutat la prinderea atacatorului de la metrou.

Atacatorul a mai fost arestat de nouă ori, atât în New York, cât și în New Jersey, pentru diferite fapte, de la acte sexuale criminale până la falsificarea actelor sau furt.

„Biroul meu este pregătit să dovedească, fără nicio urmă de îndoială, că Frank James a săvârşit, în cunoştinţă de cauză, fără autorizare şi fără permisiune legală, un act periculos cu arma letală cu intenţia de a omorî şi răni pasagerii”, a declarat procurorul Breon Peace.

Frank James a tras 33 de gloanţe până în momentul în care pistolul său s-a blocat. Un număr de 10 persoane au fost rănite într-un atac armat petrecut marţi într-o stație de metrou din Brooklyn, New York. La fața locului au fost găsite și „mai multe dispozitive explozive nedetonate”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.