Un serviciu de informații din România face angajări

FOTO: sie.ro
FOTO: sie.ro

Serviciul de Informații Externe angajează ofițeri operativi și specialiști IT. În total e vorba de 85 de posturi.

Procesul de selecție pentru 40 de posturi de ofițeri operativi, 15 posturi de ofițeri specialiști limbi străine și 30 posturi de ofițeri specialiști IT începe pe data de 2 aprilie, iar dosarele se pot depune electronic până pe 30 aprilie.

Candidații eligibili vor participa, în București, la interviuri și diferite etape de evaluare – psihologică, profesională/ aptitudinală, medicală-, de testare a cunoștințelor de cultură generală și a limbii străine cunoscute, se arată într-un comunicat de presă.

Candidații trebuie să aibă și avizul pentru a avea acces la informații clasificate.

În ceea ce privește ofițerii operativi, misiunea lor „este reprezentată de obținerea de informații secrete/ confidențiale din afara țării, care asigură baza de decizie a autorităților statului, contribuie la avertizarea timpurie asupra riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale și permit desfășurarea de operațiuni pentru apărarea și promovarea intereselor României.

Ofițerii operativi sunt oameni inteligenți, educați, bine pregătiți, antrenați în Serviciul de Informații Externe să își croiască drum către persoanele, locurile și mediile în care se găsesc informații de interes pentru siguranța națională”, precizează SIE.

Cerințele sunt: studii superioare de lungă durată sau de ciclul II Bologna, cu mediile anilor de studii și a examenelor de licență/ disertație de minim 7,00, cel puțin o limbă străină, să nu aibă cazier judiciar și fiscal, să nu facă parte din partide politice, să aibă vârsta de maxim 35 ani.

Pentru ofițerii specialiști în limbi străine, cerințele sunt: să fie absolvenți de studii superioare de profil minim ciclul I Bologna (cei care au absolvit doar studii de licență au obligația de a parcurge ulterior un program de master), cu mediile anilor de studii și a examenelor de licență/ disertație de minim 7,00, cel puțin două limbi străine, să nu aibă cazier judiciar și fiscal, să nu facă parte din partide politice, să aibă vârsta de maxim 35 ani.

„Un specialist IT dezvoltă aplicații – inclusiv de hacking (offensive security), asigură securitatea IT a sistemelor informatice, administrează centre de date și rețele de calculatoare, studiază tendințele din domeniu, pe care le testează și implementează în soluții tehnice de top pentru Serviciul de Informații Externe”, potrivit instituției.

Pentru aceste posturi, cerințele sunt: să fie absolvenți de studii superioare de profil minim ciclul I Bologna (cei care au absolvit doar studii de licență au obligația de a parcurge ulterior un program de master), cu mediile anilor de studii și a examenelor de licență/ disertație de minim 7,00; constituie un avantaj certificările recunoscute în plan internațional și stagiile de practică desfășurate în companiile de profil; să nu aibă cazier judiciar și fiscal, să nu facă parte din partide politice, să aibă vârsta de maxim 35 ani.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.