Un senator care a semnat moțiunea de cenzură e la vânătoare în ziua votului

Emanoil Savin
Emanoil Savin

Senatorul PSD Emanoil Savin, care a semnat moțiunea de cenzură împotriva guvernului, nu se află în Parlament, ci la vânătoare.

El a declarat la Europa FM că nu a fost convins de nici una dintre părţi şi că preferă să-şi petreacă ziua la vânătoare.

„Sunt la o vânătoare, nu la moţiune. Nu m-au convins. Sunt patru partide cu patru păreri. Fiecare are părerea lui. Ce să facem? Aruncăm ţara în aer? Nu vreau să fiu eu cel care aruncă ţara în haos”, a afirmat senatorul Emanoil Savin.

Senatorul Emanoil Savin (ales pe listele PSD Prahova, fost primar al oraşului Buşteni) și-a anunțat demisia din PSD în urmă cu două săptămâni, exact în momentul în care liderii social-democrați anunțaseră promovarea sa în funcția de președinte al Comisiei de Apărare în locul lui Mihai Fifor.

Ieri, Savin declara pentru G4Media.ro că nu s-a hotărât dacă va vota moțiunea de cenzură. „Deocamdată nu m-am hotărât. Să vedem ce se întâmplă în seara asta și mâine. Am înțeles că Remus Borza a luat 15 parlamentari. Nu știu de unde, dar ei nu pot veni decât de la Ponta. Dacă e adevărat, moțiunea nu are absolut nicio șansă să treacă”, a declarat Savin pentru G4Media.ro.

Viorica Dăncilă a transmis o amenințare voalată pentru cei din PSD care vor vota moțiunea.

„Sper ca toţi să dea dovadă de foarte multă corectitudine. Dacă un parlamentar de la PSD va vota azi va fi foarte atacat de oameni. Nimeni nu îi va ierta dacă azi vor trăda partidul, care i-a făcut, i-a adus în Parlament. Cred că acest lucru îi va compromite”, a spus Dăncilă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.