Un șef din Poliție cere interzicerea telefoanelor în școli

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, comisarul șef Viorel Șerbănoiu, le propune școlilor să interzică accesul elevilor cu telefoane mobile.

Potrivit Agerpres.ro, comisarul șef a declarat într-o ședință a Colegiului prefectural că o astfel de măsură se impune în toate școlile, în special la acelea în care s-au înregistrat multe cazuri de furturi de telefoane mobile.

Șeful Poliției din Botoșani a arătat că exită o creștere a gradului de siguranță a elevlilor în școli. Mai exact, în incinta școlilor au fost 18 cazuri de furturi, în special smartphone-uri.

„Infracțiunile de furt privesc în special telefoane mobile, prejudiciile fiind mici și se datorează neluării măsurilor corespunzătoare de către elevi și profesori pentru asigurarea securității bunurilor, pe timpul desfășurării orelor de curs, în timpul pauzelor sau când aceștia desfășoară activități în afara clasei”, a afirmat Șerbănoiu, potrivit Agerpres.ro.

El susține că, pentru evitarea unor astfel de infracțiuni, școlile ar trebui să insereze în regulamentele de ordine interioară „interdicția de deținere de către elevi a telefoanelor mobile sau a altor categorii de gadget-uri”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.