Un șarpe cu o lungime de aproape 2 metri a fost capturat într-un oraș din România

șarpe bârlad
Foto: ISU Vaslui (Facebook)

Un șarpe cu o lungime de aproape 2 metri a fost capturat în municipiul Bârlad. Șarpele se afla într-un copac, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui.

„Pompierii bârlădeni au intervenit în sprijinul jandarmilor pentru a ajuta la prinderea unui șarpe cu o lungime de aproape doi metri.

Detașamentul de pompierii Bârlad a intervenit în sprijinul jandarmilor pentru a facilita prinderea unui șarpe urcat într-un arbore din apropierea unui bloc de locuit, pe strada Comuna din Paris din municipiul Bârlad.

La sosirea echipajului de intervenție, șarpele se afla într-un copac, la o înălțime de aproximativ șase metri.

șarpe bârlad
Foto: ISU Vaslui (Facebook)

Pompierii au folosit scara culisabilă pentru a urca în copac, cât mai aproape de șarpe și, cu un dispozitiv improvizat au deplasat animalul târâtor cât mai aproape de baza arborelui, acolo unde a fost prins de jandarmii care erau dotați cu un dispozitiv special pentru prinderea șerpilor.

șarpe bârlad
Foto: ISU Vaslui (Facebook)

Ulterior, animalul a fost transportat de jandarmi la Grădina Zoologică din Bârlad, acolo unde a fost predat unui specialist în herpetologie”, a anunțat ISU Vaslui într-un comunicat de presă.

șarpe bârlad
Foto: ISU Vaslui (Facebook)
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.