Un șarpe a fost descoperit într-un supermarket din Sfântu Gheorghe

FOTO: We Radio Sfântu Gheorghe
FOTO: We Radio Sfântu Gheorghe

Un șarpe a fost găsit pe un raft cu legume al unui supermarket din orașul Sfântu Gheorghe. Angajații l-au omorât, iar șeful Direcției Sanitar Veterinare (DSP) Covasna, Siko Barabasi Sandor, a declarat că șarpele era dintr-o specia protejată.

Șarpele era unul de casă și avea o lungime de aproape 70 de centimetri. „După ce am fost alertaţi (…), am luat legătura cu conducerea magazinului şi cu un herpetolog cu care colaborăm şi ne-am deplasat imediat să prindem şarpele care a fost văzut pe raftul cu roşii şi să îl eliberăm în natură, dar, din păcate, până am dat toate telefoanele şi am ajuns acolo, şarpele a fost lichidat de angajaţi, care, desigur, au intrat în panică. (…)

Şarpele de casă este o specie protejată de lege şi e chiar util omului, deoarece consumă insecte, şoareci, iar cei mai mari chiar şi pui de şobolan. Acesta avea în jur de 70 de centimetri şi era un exemplar frumos. (…) A fost găsit pe cutiile cu roşii. Nu ştim exact cum a ajuns în supermarket, dar e posibil să fi fost adus în cutiile cu smochine. (…)

Nu e exclus să fi fost în lăzile cu smochine care au fost ţinute la frig, din cauza frigului el a stat într-o stare de semihibernare, iar când a ajuns la căldură, în magazin, să se fi trezit”, a explicat, pentru Agerpres.ro, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Covasna.

Reprezentanții magazinului au declarat pentru We Radio Sfântu Gheorghe că a fost restrasă toată marfa de la raft și igienizată urgent zona. Pentru că șarpele era într-o cute cu smochine, toate loturile cu aceste fructe sosite din Turcia au fost restrase și controlate.

Sura foto: We Radio Sfântu Gheorghe

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.