Un salvamar a fost aplaudat de turiști, după ce a salvat doi copii

Un salvamar din Jupiter a reuşit sâmbătă să aducă la mal doi copii care fuseseră duşi de curent în largul mării şi erau în pericol, transmite Ziua de Constanţa.

Potrivit sursei citate, la ieşirea din apă, salvamarul a fost aplaudat de zeci de persoane aflate pe plajă, iar părinţii copiilor l-au îmbrăţişat.

Sâmbătă, pe mai multe plaje de pe litoralul românesc a fost arborat steagul galben din cauza vântului puternic, care provoacă apariţia unor valuri periculoase pentru cei care se avântă în larg.

Pe litoralul românesc, la foişoarele salvamarilor sunt arborate în fiecare zi steaguri. În funcţie de valuri şi curenţi se stabileşte şi culoarea. Acest lucru trebuie să vină în ajutorul celor care se află pe plajă.

Conform datelor publicate de Primăria Constanţa, ceea ce trebuie să ştie turiştii este că atunci când văd steagul roşu arborat, înseamnă că scăldatul este interzis, steagul galben că înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesionişti iar steagul roşu cu galben că plaja este supravegheată de salvamari.

Steagul alb/negru (în carouri) înseamnă că înotul este interzis, iar în zonă este permis doar accesul ambarcaţiunilor. Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opţional) e semn că turiştii au liber la distracţie.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.