Un român vrea să-și deschidă prima fermă de crocodili din țară

SURSA FOTO: Facebook/Laura Crişan
SURSA FOTO: Facebook/Laura Crişan

Proprietarul unei ferme de pești a adus două exemplare de crocodili pentru a vedea dacă se acomodează în bazine cu apă termală. Pe viitor, acesta are în plan să-i crească pentru carne, scrie aradon.ro.

Fermierul deține deja în incinta fostei fabrici de cânepă de lângă Arad singura fermă de somn african din România. Aici are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită de la o adâncime de 900 de metri, la care s-a ajuns prin foraj.

De zilele trecute, unul dintre bazine găzduiește două exemplare de crocodili din specii diferite. Este vorba despre un caiman, o specie care trăiește în Africa Centrală și de Sud, dar și un crocodil adus din America. Cele două reptile au fost botezate Pepino și Walderman, și vor sta în bazine cu o temperatură medie de 27 de grade Celsius.

Cel mai probabil, dacă adaptarea crocodililor la apele termale din România va fi un succes, carnea de crocodil va fi pentru export. În țară sunt doar câteva restaurante care au în meniuri preparate pe bază de carne de crocodil.

Un jurnalist a descris gustul pe care îl are carnea de crocodil, după ce a degustat un preparat gătit la un restaurant din Zalău. „Carnea de crocodil e albă, suculentă, și ceva mai tare ca și consistență. Are un gust unic și delicios – undeva între pui și pește. Combinația cu sosul de alge i-a intensificat savoarea”, a scris magazinsalajean.ro.

De altfel, nici în Europa nu prea se mănâncă carne de crocodil. În urmă cu câțiva ani, un importartor belgian de carne de animale exotice încerca să introducă pe piața pariziană carne de crocodil și de piton, alături de cea de gnu sau zebră, care intraseră deja în consum.

„Să punem în farfurie carne de piton sau de crocodil? Ideea pare cel puțin nebunească, dar îți face totuși drum spre comercianții de carne exotică, care au introdus fripturi de zebră sau de cangur, bucăți de gnu sau de cămilă, pe modelul clasicelor, deja, preparate din carne de struț”, scria cotidianul francez Le Parisien.

SURSA FOTO: Facebook/Laura Crişan