Un român va fi eutanasiat, după ce a împușcat trei foști colegi și doi polițiști

Marian Eugen Sabău FOTO: Facebook
Marian Eugen Sabău FOTO: Facebook

Un tribunal din Spania a acceptat cererea de eutanasiere a lui Marian Eugen Sabău, denumit de presă „pistolarul din Tarragona”. Românul, în vârstă de 46 de ani, a devenit paraplegic, în decembrie 2021, în timpul unui atac armat pe care l-a comis, la fostul loc de muncă.

Fost agent de pază, Sabău este acuzat de tentativă de omor, după ce a împușcat trei colegi de muncă și a rănit doi agenți Mossos d’Esquadra, în timpul atacului său. A deschis focul în sediul firmei la care a lucrat, după ce a fost concediat.

Sabău a spus că a trăit la serviciu „un iad”, iar șefii săi i-au făcut „viața imposibilă”. După ce a deschis focul, a fost neutralizat de agenți din cadrul grupului de elită al Poliției Catalane.

A suferit o leziune a măduvei spinării, suferă de tetraplegie ireversibilă și este total dependent de îngrijirea altora. Pentru că nu a putut să părăsească spitalul nu a făcut nicio zi de închisoare.

El a cerut apoi să fie eutanasiat, iar cererea înaintată de el a avut atât avizul medicilor săi, cât și pe cel al comisiei de evaluare formată din avocați, medici și experți în bioetică. Concluzia: bărbatul are „suferințe grave, cronice și invalidante”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.