Un român va dirija Orchestra Națională a Franței la cereremonia de deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris

Cristian Măcelaru FOTO: Captură video Youtube
Cristian Măcelaru FOTO: Captură video Youtube

Cristian Măcelaru, director artistic al Concursului şi Festivalului Internaţional „George Enescu”, va dirija Orchestre National de France în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice ce vor avea loc în acest an la Paris.

„Niciodată nu am crezut în viaţă că voi avea această oportunitate. E un lucru foarte frumos pentru că este un eveniment în care cu toţii uităm parcă de lucrurile care ne separă şi ne aducem aminte de frumuseţea lucrurilor care ne ajută să venim împreună”, a spus Cristian Măcelaru la TVR Info. 

Este unul dintre cei mai apreciați dirijori din lume. A câștigat un premiu Grammy și a fost ales să conducă Orchestra Simfonică din Cincinnati, una dintre cele mai apreciate din lume, cu o vechime de aproape 130 de ani.

Cristian Măcelaru s-a născut la Timișoara și s-a stabilit în SUA de la 17 ani, unde a studiat la Interlochen Arts Academy în Michigan, dar și la universitățile Miami și Rice. A obținut cetățenia americană în 2019.

Din septembrie 2021,Cristian Măcelaru este director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, una dintre cele mai importante orchestre de pe glob, pe care a dirijat-o prima oară acum aproape șase ani, la Paris.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.