Un român se laudă cu viața dintr-o închisoare din Franța: „Contribuabilii ne plătesc, noi o ducem regeşte!”

FOTO: adevarul.ro
FOTO: adevarul.ro

Imaginile postate de un român dintr-o închisoare din Franța au ajuns virale pe rețelele de socializare. De aproape un an acesta postează aproape zilnic imagini cu mâncare pe care o primește de la „justiție”. Acesta dă dedicații pentru „dușmani” și postează melodii despre cum e viața după gratii, fiind mare fan Dani Mocanu.

Potrivit adevarul.ro, mai toate filmările, recente, făcute publice încep cu „Haideţi să vă arăt ce ne-a adus Justiţia la masă astăzi…”, lăudându-se cât de bine o duc deţinuţii în închisorile din Franţa.

Tot el i-a numit „invidioşi” pe cei care-i urmăreau un live spunându-le: „Sunteţi invidioşi! Slugoii, pardon, contribuabilii ne plătesc, iar noi o ducem regeşte!”. Bărbatul chiar îi îndeamnă uneori pe cei ce stau „cu mâna întinsă” să meargă în Franţa, să „dea în cap şi aşa ajung în lux”, la puşcărie.

Deținutul român are două telefoane mobile, cu toate că închisorile din Franţa au telefoane în fiecare celulă, potrivit replicaonline.ro. Cotidianul Le Monde scria în februarie 2020 că în 12.000 de celule din 60 de penitenciare franceze au fost instalate telefoane fixe, ca până la începutul anului 2021, să nu mai fie nicio celulă neconectată.

„Scopul principal al instalării telefoanelor în celule este păstrarea legăturilor cu familiile”, a explicat directorul administraţiei penitenciarelor, Stéphane Brédin, în 2020. În Franţa, se consideră că legătura familială este un factor important pentru reabilitare. În plus, cozile la cabinele telefonice provoacă adesea conflicte între condamnaţi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.