Vasluianul care nu știa cum a ajuns în Londra beat și bătut a deslușit misterul

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Un bărbat din Vaslui a fost găsit beat și bătut într-o curte din Londra, potrivit ziarului local EstNews.ro. Acesta le-a spus autorităților britanice că nu-și amintește cum a ajuns în Marea Britanie.

Mihai Danciu este originar dintr-un sat din judeţul Vaslui şi ar fi plecat în Marea Britanie în urmă cu aproximativ două săptămâni. Săptămâna trecută, vasluianul a ajuns la Spitalul Whipps Cross din Londra, punând în încurcătură cadrele medicale de acolo.

Zilele trecute a spus că a început să-și aducă aminte cum a ajuns în Marea Britanie. Acesta a povestit pentru EstNews.ro că a fost bătut încontinuu timp de 14 ore și stropit cu alcool atunci când își pierdea cunoștința, pentru că nu a fost de acord cu condițiile de muncă și cu banii oferiți de capul rețelei.

Mihai Danciu, în vârstă de 40 de ani, a plecat în Marea Britanie încurajat de consăteni. S-a urcat într-un microbuz care i-a transportat în Londra, în casa unui bărbat de etnie romă.

Acesta le-a spus că vor lucra 12 ore pe șantier zilnic, masa și cazarea sunt gratuite, însă li se vor reține bani din salariu. Însă vasluianul nu a acceptat condițiile, mai ales că trebuia să doarmă pe jos, pe niște saltele, alături de ceilalți muncitori.

A încercat să plece, însă a fost prins. „M-au legat de mâini și de picioare, mi-au pus căluș în gură și după asta mi-au dat bătaie. M-au udat cu vin, cu apă și mi-au turnat coniac pe gât și apoi m-au bătut încontinuu de la ora 10 dimineață până la 12 noaptea.

Au zis că mă dau în hazna. Am avut noroc de un coleg de muncă, dacă pot să-i spun așa, care, în momentul în care a dat să intre în casă, m-am strecurat pe lângă el și am fugit din casă.

Am ajuns lângă un gard și, după ce am pus piciorul pe un șpalier de 70-80 de centimetri, am sărit un gard de peste doi metri în curtea vecinilor. Am început să fug, însă, fiind noapte, m-am lovit cu pieptul de un gard din plasă de sârmă, m-a respins și am început să fug în lungul lui.

Apoi, am auzit mașina poliției și am vrut să ies, însă, de frică pe motiv că ar putea fi acolo că cine știe ce mafie o fi, am rămas acolo. A doua zi am fost găsit de către o vecină, care a anunțat poliția”, susține Mihai Danciu.

Bărbatul a stat în comă două zile și când s-a trezit a crezut că este la spital în Vaslui. A fost ajutat de o angajată a spitalului, care e din România.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.