Un român s-a trezit divorțat fără să știe. Când a aflat, soția lui era deja recăsătorită cu altcineva

cuplu divorț
Foto: pasja1000 / pixabay.com

Plecat la muncă în străinătate, un ieşean s-a trezit divorţat fără să știe, relatează publicația locală ziaruldeiași.ro. Când a aflat, soția lui era deja recăsătorită.

A. Ţ. şi E. F. s-au cunoscut în 1997, iar doi ani mai târziu li s-a născut o fiică. Ulterior, relaţia dintre cei doi soţi a început să se deterioreze. În 2015 au plecat amândoi la muncă în Anglia, dar deja nu mai reprezentau un cuplu, mai notează sursa citată.

E.F. i-a cerut de mai multe ori soțului său să divorțeze, însă acesta a refuzat pe motiv de a nu destrăma familia.

În februarie 2020, femeia a mers la primăria comunei Răducăneni, la serviciul de stare civilă, unde a expus situaţia şi a cerut întocmirea formelor de divorţ. Iniţial, funcţionarul a refuzat-o, explicându-i că soţul trebuie să depună şi el cerere de divorţ, mai relatează ziaruldeiași.ro.

Însă femeia a insistat, asigurându-l pe funcționar că soţul este de acord. Până la urmă, funcţionarul a acceptat și a întocmit documentele necesare. În locul soțului a semnat fiica acestuia, A.M.Ț., aceasta spunându-i funcționarului că are acordul verbal al tatălui ei.

La începutul lunii aprilie, A. Ţ. era divorţat fără să știe însă acest lucru. După 3 luni, E.F. și-a schimbat buletinul, iar în august s-a recăsătorit cu un bărbat pe care îl cunoscuse în Anglia. Soţul a aflat abia în octombrie că soția s-a recăsătorit.

Femeia, fiica sa şi funcţionarul au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni în iulie 2021.

Funcționarul a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, iar femeia a primit aceeaşi pedeapsă, pentru instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Fiica a primit 10 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Judecătorii au dispus desfiinţarea certificatului de divorţ întocmit ilegal.

Foto: pasja1000 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.