Un român infectat cu coronavirus a plecat din Spania cu avionul spre România

Dacă vei călători în avion cu bebe trebuie să respecți câteva reguli FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Grupul de Comunicare Strategică anunță că astăzi, pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un român îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole în care se confirma faptul că este infectat cu noul coronavirus.

„Persoana în cauză nu a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Românul a prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus pe timpul zborului, iar la aterizare a fost preluat de personalul Direcției de Sănătate Publică și a fost transportat cu izoleta la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

De asemenea, autoritățile anunță că au început o anchetă epidemiologică. În aeronavă erau 60 de persoane și, oricum, pentru că vin dintr-o zonă galbenă afectată au obligația să se autoizoleze 14 zile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.