Un român e erou în Italia, după ce a salvat o fetiță

FOTO: Facebook/Ilie Matei - „Omul șoselelor”
FOTO: Facebook/Ilie Matei - „Omul șoselelor”

Adi Rusu, un șofer român de TIR, a devenit erou în Italia, după ce a salvat viața unei fetițe. Micuța, fiica unor români stabiliți în Castel San Giovanni, a fost la un pas să fie accidentată de o mașină. Întregul incident a fost povestit de mama fetiței, care l-a numit pe șoferul român „minune de om”.

Era ora 15:00, iar cei doi părinți se aflau într-un bar, unde mama lucra.

„La un moment dat, cu activitatea aferentă, fetița nu mai era lângă mine și văzând ușa larg deschisă de la bar m-am gândit că e cu taică-su pe afară. De unde??? Apoi, deodată, se aude un zgomot asurzitor de mașină care demarează în trombă, ceva puternic, se auzea zgomotul specific vitezei excesive”, povestește femeia.

Femeia povesteşte că bărbatul „pur și simplu s-a aruncat în aer, a plonjat prinzându-mi fetița care era în stradă, după care, tot de-a rostogolul, până în partea cealaltă a drumului. Am înlemnit!!! Am ieșit urlând din bar, imediat ajunsese și soțul.

Fetița avea mici zgârieturi și speriată maxim, iar pe el l-a atins oglinda mașinii.

„Rămăsese acolo, jos, cu fetița în brațe, plini de praf, desculț și unul din brațe îi sângera foarte tare. În cele din urmă, și-a rupt bluza de pe el ca să se bandajeze cumva. L-am întrebat cum îl cheamă și cum putem să-i mulțumim în vreun fel, dar nu a spus decât atât: sunt un om printre oameni și nu vreau decât să aprindeți o lumânare pentru sănătate și pace.

Se grăbea să ajungă la descărcare și în cele puține cuvinte cât am vorbit ne-am îmbrățișat în semn de mare mulțumire. Și a plecat!! Săracu, nu a mai băut nici cafeaua și a uitat și țigările și portofelul cu actele”, a mai povestit mama fetiței.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.