Un român, cel mai înalt jucător de la Euro 2016

Costel Pantilimon (frf.ro)
Costel Pantilimon (frf.ro)

Portarul român Costel Pantilimon, la cei 2,03 metri ai săi, este cel mai înalt jucător de la Euro 2016.

Pantilimon, care își câștigă pâinea la echipa engleză Watford, este urmat în topul uriașilor de englezul Ben Foster și croatul Lovre Kalinic, care măsoară 2,01 m, și de suedezul Andreas Isaksson (2,00 m). Toți sunt portari.

Cu toate că România are cel mai înalt portar, tricolorii sunt printre cei mai scunzi fotbaliști de la turneul final din Franța. Doar portughezii, turcii, galezii și spaniolii (n.r. – cei mai scunzi de la Euro) au o medie a înălțimii mai mică decât românii. Suedezii sunt cei mai bine făcuți, cu o medie de 1,86 m.

La acest capitol, românii sunt egali cu francezii și albanezii, cu o medie a înățimii de 1,82 m.

Potrivit datelor publicate de site-ul UEFA, cel mai scund jucător care va juca la Euro este italianul Lorenzo Insigne, care doar un metru și 63 de centimetri înălțime.

Cei mai ”grei” sunt nemții, cu o medie de 80,3 kilograme, ei fiind urmați de aproape în topul echipelor de forță de suedezi, elvețieni și unguri.

Cea mai ”experimentată” națională de la Euro este Irlanda, cu o medie de vârstă de 29,4 ani, în timp ce rușii, cehii, slovacii și italienii au trimis, de asemenea, echipe cu mulți jucători vechi în Franța.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locul din România unde nu a votat nimeni
Clotilde Armand pierde Primăria Sector 1. PSD câştigă tot Bucureştiul
Alegeri locale 2016. PSD a câștigat toate orașele din Teleorman