Un român care a îngrijit o familie cu coronavirus s-a întors în țară și are simptomele infecției

FOTO: Geralt/Pixabay.com
FOTO: Geralt/Pixabay.com

Un bărbat care a lucrat ca asistent medical în Germania și a îngrijit o familie infectată cu coronavirus, s-a întors în țară și a fost internat într-un spital din Timișoara. Românul a fost asistent medical în Munchen și spune că a fost echipat corespunzător atunci când a intrat în contact cu bolnavii.

A venit pe 7 februarie, în Reșița, la părinții lui, apoi a mers în vizită la sora lui în Gărână și apoi la schi în Semenic. Potrivit medicilor timișoreni, asistentul a început să aibă febră și alte simptome care sunt specifice infecției cu coronavirus.

Până acum au fost mai multe suspiciuni în România de infectare cu coronavirus la persoane care s-au întors din China, însă nu s-a confirmat niciun caz.

Epidemia provocată de noul coronavirus a provocat până acum 1.100 de morți. 94 de persoane au decedat marți din cauza noului tip de coronavirus, potrivit Autorității Sanitare din provincia chineză Hubei. Până acum, în China s-au infectat 44.653 de oameni.

Cel mai important consilier medical privind epidemia din China, Zhong Nanshan, a declarat că numărul de cazuri noi scade în unele provincii, el prognozând că epidemia își va atinge punctul maxim luna aceasta: „Sper ca epidemia să se termine cândva în luna aprilie”.

Însă specialiști în sănătate din alte țări consideră prea optimist acest termen. Un înalt funcționar din Australia, Brendan Murphy, a spus că „e prea devreme pentru a spune așa ceva”.

Criza epidemiologică pune probleme și politicii comuniste chineze. Xu Zhangrun, profesor de drept la una dintre universităţile chineze de top, spune că temutul virus a arătat „cât de putredă este guvernarea în China”, potrivit The Guardian.

„Cauza acestei crize este Xi Jinping şi toată camarila care se află în jurul său. Este un sistem care transformă orice dezastru natural într-un dezastru uman şi mai mare. Epidemia de coronavirus a arătat cât de putredă este guvernarea chineză, edificiul statului a fost arătat tuturor în toată fragilitatea şi goliciunea lui internă”, mai scrie Xu.

Noul virus a fost denumit Covid-19. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat că denumirea vine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019”.

FOTO: Geralt/Pixabay.com