Un român a venit cu o Tesla în țară, dar a rămas fără ea la scurt timp

FOTO: Poliția de Frontieră
FOTO: Poliția de Frontieră

Un român din Iași a rămas fără o mașină electrică Tesla, în valoare de 286.800 de lei, după ce polițiștii au descoperit că autoturismul figura ca fiind un bun căutat pentru confiscare. Alerta a fost introdusă de autoritățile norvegiene, în luna octombrie a anului trecut.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi indisponibilizat un autoturism, marca Tesla, ce figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia.

În data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 09.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi – I.T.P.F. Iaşi au observat, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism marca Tesla, condus de un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani, cu numere de înmatriculare norvegiene”, a transmis Poliția de Frontieră, printr-un comunicat de presă.

Bărbatul a spus că mașina electrică îi aparține unui prieten și nu știa că ar fi fost căutată de autoritățile din Norvegia. Automobilul a fost reținut, iar polițiștii au început acum o anchetă pentru infracțiunea de tăinuire și abuz de încredere.

Anul trecut, Poliția de Frontieră a reținut peste 230 de mașini furate sau căutate de autorități din diverse țări. Principalele țări din care au provenit mașinile au fost Germania, Italia, Franța și Marea Britanie.

Potrivit oamenilor legii, scuza cea mai populară în rândul acelora aflați la volan a fost că ei nu știau că mașina este căutată și au fost „cumpărători de bună credință”. Cea mai valoroasă mașină reținută a fost un Mercedes AMG E63, fabricat în 2018. Automobilul, în valoare de peste 105.000 euro a fost reclamat în sistem ca fiind bun pentru confiscare. Șoferul a spus că mașina era închiriată de la o societate de profil și că nu știa că e căutată pentru confiscare.

Pe 26 Septembrie 2019, polițiștii de frontieră de la vama Borș au identificat un Range Rover Velar (estimat la 70.000 €) înmatriculat în Italia, care figura în baza de date încă din 8 septembrie ca bun căutat pentru confiscare.

Pe 9 August 2019, la vama Giurgiu, s-a prezentat un cetățean român care transporta o Tesla Model X (an 2016) pe o platformă. Automobilul era căutat de autoritățile norvegiene pentru confiscare.