Un român a vândut cel mai scump porumbel din lume. Ce preț a avut Mr. Fantastic

FOTO: DomenicBlair/Pixabay.com
FOTO: DomenicBlair/Pixabay.com

Un român care s-a stabilit în urmă cu 20 de ani în Belgia, Daniel Bucaciu, a reușit să doboare recordul mondial pentru cel mai scump porumbel din lume.

Presa belgiană spune că Mr. Fantastic, un porumbel albastru din specia Dilbeek, a fost cumpărat cu 500.000 de euro de un chinez. Potrivit sudinfo.be, precedentul record era deținut de Golden Prince, un porumbel care a fost cumpărat cu 360.000 de euro, în martie, anul acesta.

Românul, în vârstă de 41 de ani, a vândut porumbelul la o licitație care a avut loc pe 21 august. Porumbelul, care are doi ani, a ieșit pe locul doi la un concurs, după un zbor de peste 664 de kilometri.

„Eu am cunoștințe foarte multe printre campionii Belgiei, noi facem schimburi, împerechem. Nu am trăit de pe porumbei, fac asta de plăcere. Eu oricum o să continui, nu mă pot opri.

(…) Am reușit să bat recordul în Belgia, unde (n.r. porumbeii) sunt ceva cum sunt lalelele pentru olandezi. E o elită foarte renumită, sunt foarte mulți columbofili, foarte mulți bani se fac pe chestia asta cu porumbeii. Nu-i prima oară, am câștigat mai multe concursuri, dar niciodată așa mult”, a declarat românul, pentru suceavanews.ro.

În ultimii 10 ani, au fost mai multe licitații în care s-au plătit sume foarte mari pentru porumbei. În 2013, un belgian și-a scos la licitație cei peste 530 de porumbei. Vânzarea acestora i-a adus peste 4,3 milioane de euro. Cumpărătorii a nouă dintre cei mai scumpi zece porumbei scoși la licitație au fost chinezi și taiwanezi. O singură pasăre a rămas în Europa. Atunci, cel mai scump porumbel licitat a fost Bolt, care l-a costat pe un columbofil chineze 310.000 de euro.

FOTO: DomenicBlair/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.