Un român a plătit 13.700 € pe un BMW din Germania. Când a mers să înscrie mașina a avut o surpriză uriașă

Foto: alba24.ro

Un bărbat din județul Alba, Cătălin Ionuț J., a căzut victima unui escrocherii cu mașini furate din Germania. Bărbatul a fost păgubit cu 13.700 de euro, după ce a cumpărat o mașină furată, relatează publicația locală alba24.ro.

Totul a început în iulie 2023, când Cătălin Ionuț a găsit o mașină de vânzare în Koblenz, Germania. A sunat la numărul de telefon afișat, iar după aproximativ o săptămână a zburat la Dortmund, în Germania. În drum spre Koblenz a sunat vânzătorul pentru a obține locația exactă a mașinii.

Femeia cu care a vorbit i-a trimis o adresă din Belgia. Derutat, bărbatul a întrebat ce se întâmplă și cum a ajuns mașina în Belgia. Aceasta i-a răspuns că în momentul în care soțul ei a vrut să plece la muncă nu i-a mai pornit mașina, așa că a luat mașina ei marca BMW.

Cătlălin Ionuț J. a mers până în Liege, Belgia, unde s-a întâlnit cu vânzătorul. Deoarece mașina avea niște zgârieturi, a reușit să scadă prețul de la 14.500 de euro la 13.800 de euro.

Foto: alba24.ro

„Am bătut palma și am cumparat mașina! Omul mi-a aratat buletinul Robert Schulz, un ecuson de la gât tot Robert Schulz așa. Seriile la mașină toate erau ok, și sub capotă și pe ușa din stânga, nu mi-am dat seama deloc a fi ceva fals. Am plecat cu mașina spre Melsungen, aproape de Kassel, acolo stătea finul meu, și de acolo să scot numere de tranzit”, a explicat păgubitul pentru alba24.ro.

Când s-a dus la primărie ca să își facă actele, a avut parte de un șoc: „La primarie am intrat, am dat numerele, actele, și mi-a zis omul să aștept afară 5 minute. După 5 minute a venit poliția!”

Polițiștii i-au spus că mașina are numere false, că fusese furată în urmă cu o lună și jumătate și că rămâne la ei.

„Mașină cu acte false! Brief mare, brief mic hârtii toate ok încât nu mi-am dat seama că e furată. Am verificat mașina și pe carVertical (o platformă online – n.r.). Și nu a arătat ca fiind furată”, a mai spus românul.

El speră acum ca persoanele care i-au vândut mașina furată să fie identificate astfel încât să își recupereze banii.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version