Un român a furat 30 de telefoane la un concert și le-a ascuns în pantaloni

telefoanele mobile furate
Foto: Poliția olandeză

Un român a fost arestat în Olanda după ce poliția a descoperit că avea nu mai puțin de 30 de telefoane mobile ascunse în pantaloni. Bărbatul le furase la un concert rock al trupei canadiene Sum 41, relatează BBC.

Polițiștii olandezi au descoperit că bărbatul îndesase cele 30 de telefoane mobile în pantaloni elastici de cycling.

Suspectul arestat, de origine română, are 34 de ani, și este bănuit că face parte dintr-o bandă de hoți.

Bărbatul a fost prins după ce participanții la concertul rock din Amsterdam-Zuidoost au alertat poliția, care a blocat toate ieșirile.

Polițiștii olandezi au beneficiat și de informații de la colegii lor belgieni, unde la un concert al aceleiași trupe de rock, Sum 41, din Antwerp, Belgia, s-au furat 50 de telefoane mobile.

Deocamdată nu este clar dacă românul a avut complici la concertul ce a avut loc pe 21 ianuarie sau a acționat singur.

Poliția olandeză a făcut publice aceste imagini ale telefoanelor furate și ale pantalonilor de cycling folosiți pentru a le ascunde:

pantaloni de cycling
Pantalonii de cycling folosiți de român pentru a ascunde 30 de telefoane mobile. Foto: Poliția olandeză
telefoanele mobile furate
Telefoanele mobile furate. Foto: Poliția olandeză
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.