Un român a fost nominalizat la premiul acordat anual celui mai bun regizor european

Cristian Mungiu va putea câștiga o astfel de statuetă în 20 decembrie, la Wroclaw (European Film Awards)
Cristian Mungiu va putea câștiga o astfel de statuetă în 20 decembrie, la Wroclaw (European Film Awards)

Un cineast român a primit două nominalizări la cea de a 29-a ediţie a Premiilor Academiei de Film Europene, la categoria „cel mai bun scenariu” şi „regizorul european al anului 2016”.

Cristian Mungiu a fost nominalizat la prestigioasele premii pentru filmul ”Bacalaureat”.

Cineastul român îi are drept rivali la premiul pentru cel mai bun regizor european al anului 2016 pe Maren Ade, din Germania, cu filmul ”Toni Erdmann”, pe spaniolul Pedro Almodovar, pentru ”Julieta”, pe englezul Ken Loack, pentru ”I, Daniel Blake” și pe olandezul Paul Verhoeven – ”Elle”.

Cristian Mungiu participă și în competiția celor mai buni scenariști europeni, alături de Maren Ade (Germania), Emma Donoghue (Irlanda-Canada), Paul Laverty (Scoția) și Tomasz Wasilewksi (Polonia).

”Bacalaureat” nu a fost nominalizat la categoria cel mai bun film european al anului.

De stabilirea câștigătorilor se vor ocupa cei peste 3.000 de membri ai Academiei Europene de Film. Gala premiilor va avea loc la Wroclaw, în Polonia, oraș care este și Capitala Culturală Europeană. Ceremonia are loc la 10 decembrie.

Mungiu a câșitgat deja, pentru ”Bacalaureat”, premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes, cât și premiul criticilor la Hamburg.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

https://greatnews.ro/filmele-romanesti-au-castigat-premii-la-festivalul-de-film-de-la-chicago/