Un refugiat sirian, angajat în Cluj Napoca, bătut chiar la locul de muncă

Sursa foto: stiridecluj.ro

Un refugiat sirian care s-a integrat exemplar în societatea noastră și a fost chiar lăudat de anagajatorul său a fost victima unor tineri care au ținut să îi batjocorească originile.

Incidentul a avut loc în noaptea de 23 spre 24 septembrie într-o șaormerie din Cluj, dar a fost făcut public abia acum, după ce angajatul a făcut plângere la o poliție, informează stiridecluj.ro.

”Era sâmbătă seara și au intrat doi băieți și au început să îl ia la mișto. Nu înțelegea exact tot ce le spunea și cei doi au continuat discuția spunându-i că nu înțelege și că să plece la el acasă. Angajatul le-a spus că nu pleacă acasă, pentru că aici este acasă pentru el.

Unul a întins mâna și l-a lovit, iar angajatul a ieșit până afară pentru a chema agentul de securitate, iar atunci l-au lovit în continuare cei doi. Clienții erau speriați. Unul dintre agresori avea la el o sticlă de băutură”, a declarat un martor la incident, pentru publicația clujeană.

Sursa foto: stiridecluj.ro

Plângerea la poliție a fost însoțită și de probele video luate cu o cameră de supraveghere instalată în șaormerie.

Patronul restaurantului a anunțat încă de acum câteva luni că a angajat refugiați sirieni pentru că nu găsea angajați români și că este foarte mulțumit de modul în care aceștia lucrează. Refugiații au învățat să vorbească românește suficient pentru a se înțelege cu clienții, au carte de muncă și locuiesc în Cluj-Napoca.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.