Un puști din România a făcut senzație la Mondialele de tenis de masă pentru juniori

Cristian Pletea. Foto: ITTF

Tânărul Cristian Pletea a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori din Australia.

Sportivul român în vârstă de 18 ani a făcut senzație la turneul de la Bendingo, reușind să se califice în semifinale după ce a eliminat doi jucători asiatici foarte puternici.

Pletea l-a învins în optimi pe taiwanezul Hsin-Yang Li cu 4-0 (11-6, 11-8, 11-4, 11-3), iar în sferturi l-a întrecut pe chinezul Heyi Yu cu 4-0 (12-10, 13-11, 11-9, 11-7), la capătul unui meci cu schimburi foarte spectaculoase de mingi.

Din păcate, în semifinale, reprezentantul României nu i-a făcut față celuilalt mare favorit al competiției, chinezul Haidong Xu, care s-a impus sec, cu 4-0 la seturi.

Xu a cucerit și titlul mondial, învingându-l în finală pe japonezul Yukyia Uda, cu 4-1.

Chiar și așa, medalia de bronz cucerită de Cristian Pletea este un rezultat uluitor pentru tenisul de masă românesc. Nu este prima izbândă reușită în acest an de băieții României în sportul cu mingea de celuloid, Ovidiu Ionescu reușind să cucerească medalia de argint la Europenele de seniori din Spania, în urmă cu doar câteva luni.

https://www.facebook.com/ITTFWorld/videos/407939493102242/