Un procuror acuză: E timpul să cerem demisia domnului minstru Tudorel Toader

Ministrul Tudorel Toader și procurorul Antonia Diaconu

Antonia Diaconu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, i-a cerut demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, în urma ultimelor declarații făcute de acesta.

Antonia Diaconu, care a fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești și a lucrat la DIICOT, a oferit numeroase motive pentru care solicită demisia lui Tudorel Toader. Iată câteva dintre ele:

  • Ministrul justiției anunța epurări in DNA.
  • Ministrul justiției îndeamnă condamnatii penal sa se pregătească de formularea de cereri de revizuire in baza unor reglementări ce vor intra in vigoare in viitor.
  • Ministrul justiției cere instantelor sa ia măsuri pentru respectarea egalității armelor, asta constând in acceptiunea domniei sale in poziția fizica a procurorului in sala de judecată.
  • Intre noi fie vorba, in majoritatea instantelor din țara, biroul procurorului este la același nivel cu cel al avocatului sau apropiat, in funcție de structura sălii, condițiile de desfășurare a ședințelor nefiind dintre cele mai bune, chiar deloc, dar asta nu preocupa.
  • Pe de alta parte, egalitatea armelor se referă la instrumentele procedurale si la echilibrul participanților, dar e tentant sa mai poți umili niste oameni incomozi.
    Ministrul justiției amenință voalat Procurorul general al României si Presedintele Înaltei Curți.

Mesajul procurorului Antonia Diaconu vine la scurt timp după ce Tudorel Toader a anunțat că va propune o Ordonanță de Urgență pentru revizuriea sentințelor date pe baza protocoalelor și a interceptărilor ilegale.

”Din punctul meu de vedere pot sa pun concluzii din spatele sălii de judecată si sa ma dau eventual si jos de pe tocuri când fac asta, dar, hai sa fim sinceri si corecți, manipularea ar trebui sa înceteze, mai ales la acest nivel. Cred ca e timpul sa cerem demisa domnului ministru. Știu ca nu se va întâmpla, dar pentru pastrarea reperelor mele morale, simt nevoia sa fac măcar asta”, a concluzionat prim-procurorul din Topoloveni.