Un primar trimite gunoaie prin poștă. „Sunt ajutoare de la UE!”

FOTO: Hans Braxmeier/Pixabay
FOTO: Hans Braxmeier/Pixabay

Locuitorii comunei vasluiene Hoceni primesc prin poștă recomandate prin poștă pungile cu gunoaie pe care le aruncă la voia întâmplării pe terenurile virane din afara localităților.

Gunoaile pe care le găsesc autoritățile sunt căutate de indicii, precum facturi la electricitate sau chitanțe pentur plata impozitelor. Apoi sunt expediate prin Poștă la adresele proprietarilor.

Cheltuielile pentru această lecție pe care primarul vrea să le-o dea celor care nu respectă regulile de bun simț sunt suportat de Primăria Hoceni.

„În momentul în care sunt găsite astfel de pungi, este imposibil să nu găsim o chitanţă sau factură pe numele proprietarului. De regulă, nu este vorba de gunoi menajer, ci de alte deşeuri, însă nu considerăm normal ceea de fac.

De aceea, le trimitem prin poştă aceste pungi, iar oamenii se laudă către vecini, înainte de a le desface, că au primit ajutoare de la Uniunea Europeană. Este o metodă foarte eficientă prin care localnicii renunţă, uşor-uşor, la astfel de practici nu tocmai corecte”, a declarat, pentru News.ro primarul comunei Hoceni, Vasile Ţabără.

FOTO: Hans Braxmeier/Pixabay

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.