Un primar din România a inaugurat un WC

FOTO: zch.ro

La școala gimnazială „Elena Cuza” din Piatra Neamț a fost atmosferă de sărbătoare. Au fost prezenți primarul orașului și oficiali ai Consiliului Local și ai Inspectoratului Școlar Neamț. Toți oficialii s-au strâns pentru a inaugura toaleta renovată a școlii.

„Un program de investiții în unități școlare din Piatra Neamț, pentru a asigura o infrastructură educațională de cea mai bună calitate.

Împreună vom reuși să avem o infrastructură școlară modernă de care să se bucure elevii, cadrele didactice și părinții”, a scris primarul Dragoș Chitic pe pagina sa de Facebook.

Potrivit autorităților, citate de zch.ro, investiția a fost de aproximativ 42.000 de lei și a fost realizată cu bani din bugetul local. În toalete au fost înlocuite instalațiile de apă, obiectele sanitare, s-au pus gresie și faianță și s-a dat cu var.

Au fost renovate deocamdată doar toaletele pentru fete, iar cele pentru băieți urmează să fie gata în primăvară.

Săptămâna trecută, fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a postat pe Facebook o statistică a școlilor care au toalete și unități sanitare în curtea școlii.

„La 159 de la Unirea Principatelor Române avem 2.418 unităţi şcolare cu grupurile sanitare în exterior. Prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult 3 ani, autorităţile locale, judeţene şi centrale vor face ca toate unităţile şcolare din România să aibă condiţii decente pentru educaţia elevilor şi preşcolarilor”, a postat ministrul Pop pe pagina sa de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.