Un primar dă bani din salariul său celor ce prezintă probe cu persoane care aruncă gunoiul iresponsabil

FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com
FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com

Primarul din comuna Barcani, județul Covasna, Nicolae Pastor, a transmis că va da bani din salariul său celor care îi arată dovezi clare, precum fotografii sau videoclipuri, cu persoane care aruncă gunoaie în comună în locuri nepermise. Primarul spune că va da câte 100 de lei, potrivit Covasna Media.

Amenda pentru cei care aruncă gunoiul este cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei. Primăria a montat mai multe camere de supraveghere în zonele cunoscute în care se aruncă gunoaie, pentru ca oamenii care încalcă regulile să fie amendați.

„Privind celelalte zone în care nu am reușit încă să amplasăm camere video, din salariul meu, voi oferi recompensă 100 lei pentru persoanele care vor veni cu dovezi clare și concrete (foto/video) cu cei ce abandonează deșeuri în păduri, drumuri lăturalnice, câmpuri sau cursuri de apă! Promit că voi păstra confidențialitatea celui ce sesizează aceste fapte!”, a scris primarul pe Facebook.

Săptămâna trecută, mai mulți elevi au participat la o campanie de strângere a gunoaielor din comună, iar o echipă a primit un premiu de 5.000 de lei pentru a organiza o excursie de două zile. Au fost strânse aproape 3 tone de gunoaie din comună.