Un primar a renunțat la demisie datorită lacrimilor și tristeții

FOTO: Captură Youtube/Realitatea Giurgiuveană
FOTO: Captură Youtube/Realitatea Giurgiuveană

Primarul PSD din comuna Ogrezeni, județul Giurgiu, Jean Jipa, și-a dat demisia de onoare în urmă cu trei zile, după ce a fost condamnat la 29 iunie, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru „săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu”, în primă instanță, potrivit Hotnews.ro.

Însă a revenit asupra deciziei. A anunțat pe pagina de Facebook, printr-un comunicat „pentru cetățenii comunei Ogrezeni” că lacrimile și tristețea acestora l-au făcut să renunțe la demisia de onoare și să se întoarcă la primărie.

„Dragi concetăţeni, lacrimile, tristeţea voastră purtată în tăcere şi dorinţa de a rămâne în continuare alături de nevoile tuturor, cuvintele pe care mi le-aţi adresat atât personal la domiciliu, cât şi pe stradă, mesajele transmise din om în om şi prin celelalte căi de comunicare, au creat un climat de natură sufletească şi psihologică, favorabil revenirii asupra demisiei de onoare din funcţia de Primar al Comunei Ogrezeni, înregistrată la Instituţia Prefectului – Judeţul Giurgiu în data de 6 iulie 2018 şi respectiv la Consiliul Local Ogrezeni în data de 9 iulie 2018, în aşa fel încât astăzi, dată de 11 iulie 2018, ÎNŢELEG, chiar şi în condiţiile rezultate din sentinţa penală 191 din 29.06.2018, SĂ NU ABANDONEZ lupta ŞI SĂ VĂ SLUJESC în continuare cu devotamentul şi credinţa mea, pe care le-aţi meritat şi le meritaţi din plin”, a scris primarul Jean Jipa pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ziare.com, atunci cand Jean Jipa si-a depus demisia, primarul arăta că este „un gest de onoare față de toți locuitorii comunei Ogrezeni care mi-au asigurat susținerea de-a lungul anilor, iar la ultimele alegeri din 2016 proporția a fost de peste 75%”.

„Consider în continuare că sunt nevinovat, dar apreciez că indiferent care ar fi fost motivele care au stat la baza formării convingerii instanței de judecată, hotărârea beneficiază de puterea lucrului judecat ceea ce pentru mine înseamnă foarte mult considerand astfel că nu mai am legitimitatea exercitării demnității publice de primar al comunei Ogrezeni și că rămânerea mea în funcție ar aduce prejudicii grave atât comunității în ansamblul ei cât și locuitorilor acesteia”, declara Jean Jipa.

Potrivit sentinței date de Judecătoria Bolentin Vale, primarul trebuie să presteze și 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Ogrezeni. Decizia poate fi contestată cu apel.

Potrivit minutei sentinței, Jipa și alte două persoane condamnate în aceste caz trebuie să plătească parții civile Primăria Ogrezeni urmatoarele sume:

– 44.490 lei sumă retrasă din Trezorerie prin falsificarea filelor CEC și neevidențiată în registrul de casă;
– 43.098 lei sumă platită în lipsa documentelor justificative sau în baza unor documente justificative nelegal întocmite în perioada 01.01.2011-04.04.2014;
– 10.312 lei reprezentând valoarea plăților efectuate în baza unor documente justificative nelegal întocmite în perioada 1 ianuarie 2011 – 4 aprilie 2014.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.