Un președinte de Consiliu Județean s-a dat drept pacient într-un spital. Cum a fost tratat de medici | VIDEO

laurențiu nistor consiliul județean deva spital
Sursa: Pagina de Facebook Laurențiu Nistor

Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, a făcut o vizită „sub acoperire” la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Deva, unde s-a dat drept pacient pentru a vedea cum se poartă cu el cadrele medicale.

El a luat această decizie după ce a primit foarte multe plângeri referitoare la modul în care cadrele medicale se poartă cu pacienții și aparținătorii acestora.

Experiența sa la UPU nu a fost deloc una fericită. A așteptat 45 de minute într-un scaun rulant, pe coridor, fără să fie băgat în seamă. Deși le-a spus cadrelor medicale că este singur și că îi este atât de rău încât nu poate completa fișa de pacient, nimeni nu l-a ajutat.

Totul a fost filmat.

La un moment dat, filmarea a surprins și o discuție între fiica unui bătrân bolnav care stătea în scaun rulant și un cadru medical ce îi amenință că îi dă afară. Femeia se plânsese că tatăl ei stă de foarte mult timp pe coridor fără să primească îngrijiri medicale.

„Domnu’, da’ vorbiți mai frumos!”, spune aparținătoarea.

„Foarte frumos… dacă nu chem paza și vă scoate afară”, răspunde bărbatul.

„Ați vorbit urât de 3 ori, de câte ori am venit cu tatăl meu!”

„Da, am spus să ieșiți afară, da.”

După ce a văzut că tot nu este consultat de un medic, președintele Consiliului Județean a spus cine este și a avut o discuție cu mai mulți medici din UPU.

„Am stat 45 de minute. M-am pus pe-un scaun, am zis că tot mă-ntreabă cineva dacă mor sau nu mor. Nu m-a întrebat nimeni până a venit doamna și m-a întrebat ce-i cu tine. A venit și o asistentă la mine și îi zic: „Mi-este foarte rău, nu am fișă, dar nu mai pot să stau pe picioare”. Nu m-a mai întrebat nimeni până când ați venit dumneavoastră”, le-a spus Laurențiu Nistor medicilor.

„Dar am ieșit, aveam pacient înăuntru. De o oră jumătate avem ortopedia, domnu’ președinte. Da’ ați văzut că înăuntru este ortopedia? Nu pot intra pacienți peste pacienți”, a explicat un cadru medical.

„Doamna doctor, nu asta. Există niște paturi libere pe care un om care este foarte rău îl luați și-l întindeți pe un pat. Cât de cât. Că moare pe scaunul ăla. Moare pe scaunul ăla. Am spus foarte corect: sunt atât de bolnav încât nu pot să-mi fac fișa, n-am pe nimeni. Am precizat și asta, că n-am însoțitor cu mine. Mă, măcar să fi văzut, ăsta n-are, și moare pe scaunul ăsta lângă ușa de intrare la urgențe. Modul despre care se vorbește despre UPU Deva este inadmisibil și eu nu voi mai accepta treaba asta. Ori ne schimbăm, ori plecăm. Sunt două variante”, a mai spus Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Deva (PSD).

Vă recomandăm și: