Un preot ortodox din Rusia a fost turnat de enoriașii săi după ce a spus că se roagă pentru ucraineni

preot ortodox
Foto: StockSnap / pixabay.com

Un preot ortodox din Rusia a fost turnat de unii dintre enoriașii săi după ce a spus în predica sa că se roagă pentru poporul ucrainean, relatează „Financial Times”, potrivit „The Guardian”.

Preotul dintr-un sat din Rusia centrală a fost reclamat de cel puțin unul dintre enoriașii săi, menționează sursa citată. El a fost amendat de autorități pentru cuvintele rostite în timpul predicii.

Părintele Ioann Burdin și-a început prima sa predică de la începutul războiului promițând că se va ruga pentru poporul urcrainean.

Burdin a declarat pentru „Financial Times” că superiorul său s-a purtat corect cu el, însă cei doi nu s-au pus de acord asupra a ceea ce ar trebui să facă un preot ortodox în contextul actual.

„Un preot nu poate să transmită și să predice părerile personale, deoarece oamenii așteaptă de la el să audă cuvintele Bisericii”, a spus arhiepiscopul, potrivit preotului. Însă Burdin a relatat că, atunci când vine vorba de războiul din Ucraina, el nu este de acord.

„Până la urmă, eu îl slujesc pe Dumnezeu”, a spus părintele.

Biserica Ortodoxă Rusă susține decizia președintelui Vladimir Putin de a invada țara vecină. Mai mult, liderul bisericii, Patriarhul Kirill, a spus că oponenții Rusiei sunt „forțe ale răului”.

Foto: StockSnap / pixabay.com