Un preot a vrut să-i pupe mâna lui Marian Oprișan

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, IPS Ciprian, a decorat mai multe oficialități PSD-iste pentru că au sprijinit proiectul de ridicare a catedralei din Focșani.

În timpul ceremoniei, preotul paroh al catedralei a încercat să-i pupe mâna șefului Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Imaginile s-au viralizat pe rețelele sociale.

Potrivit stiridefocsani.ro, s-au dovedit vrednici pentru a fi decorați de biserică primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, care a primit Ordinul „Sf Mucenic Sava de la Buzău” clasa a II-a ( cu steaua, eșarfa adiacentă, icoana și buchetul de flori), aceeași distincție a primit și edilul orașului Panciu, Iulian Nica, în timp ce Marian Oprișan a primit Ordinul „Sf. Mucenic Sava de la Buzău” clasa I.

Cel care a încercat să-i pupe mâna lui Oprișan este preotul Florentin Răuță. Potrivit imaginilor, șeful PSD și al CJ Vrancea își retrage mâna chiar înainte ca preotul să-și manifeste aprecierea în acest mod inedit.
Ulterior, preotul focșănean îl laudă pe șeful județului Vrancea și îi dăruiește o icoană.
„Nu doar pentru acest edificiu ecleziastic de mare importanță, ci pentru toate proiectele de mare anvergură pe care le-aţi făcut în anii de administraţie în judeţul Vrancea şi pentru faptul că în aparatul administrativ al județului Vrancea pe lângă dumneavoastră sunt oameni recrutaţi din mijlocul bisericii, crescuţi aşa cum spunea vrednic Vlădică, în miros de tămâie şi gust de prescură, sunt oameni cinstiţi care vă slujesc cu multă dăruire şi credinţă, noi vă dăruim o icoană a Maicii Domnului, ocrotitoarea domniei voastre”, a spus în timpul ceremoniei parohul catedralei din Focșani, Florin Răuţă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.