Un preot a turnat beton peste morminte. Vrea să facă „pietonală”

FOTO: Captură ObservatorNews.ro
FOTO: Captură ObservatorNews.ro

Peste zeci de morminte a fost turnat beton pentru a se face o alee pietonală. Inițiativa îi aparține preotului. Întâmplarea a avut loc în localitatea vrânceană Mirceștii Noi.

Localnicii ai căror rude erau îngropate în mormintele afectate au fost șocați să vadă că a mai rămas jumătate de metru din locul de veci.

Unul dintre localnicii afectați își îngropase mama în urmă cu mai puțin de 40 de zile și nu au apucat să facă parastasul că s-au trezit cu mormântul pe jumătate cimentat, potrivt Observatornews.ro.

Bărbatul care a turnat aleea este un apropiat al bisericii. Rudele celor îngropați au apelat la poliție și spun că vor face plângere pentru profanare de morminte.

După ce a izbucnit scandalul a fost decupată aleea la un mormânt apoi a fost spartă complet în zilele următoare.

Localnicii spun că preotul i-a criticat în timpul slujbei, iar preoteasa i-a amenințat pe unii că va face presiuni să fie dați afară de la serviciu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.