Un preot a ținut mortul lângă groapă pentru că nu a primit bani pe înmormântare

FOTO: Greatnews.ro
FOTO: Greatnews.ro

O familie din comuna vasluiană Laza îl acuză pe preotul din Parohia Râșnița că a refuzat să le înmormânteze o rudă pentru că nu a avut banii necesari pentru a-i achita tariful cerut. Preotul ar fi cerut 1.100 de lei. De asemenea, rudele îl mai acuză pe că preotul i-a obligat să cumpere două cutii cu lumânări.

„Am mers să discutăm cu preotul şi să stabilim ce este de făcut creştineşte pentru înmormântare. Aşa am aflat că trebuie să plătim 1.100 de lei. I-am spus că noi nu avem de unde să scoatem atâţia bani, că avem şi alte cheltuieli”, susţine Gheorghe Spiridon, fiul bărbatului decedat, potrivit Antena 3.

Rudele spun că preotul „nu a acceptat nicicum”. „Am vrut să vedem cine-i acest preot neîndurător şi cu inima de piatră. Poate explica preotul cum e posibil să ceri bani, şi nu puţini, pentru înmormântare, ştiind că iei de la gură unor oameni necăjiţi”, a mai spus o altă rudă.

Membrii familiei au reclamat situaţia la Protoieria Vaslui, iar cazul a ajuns în atenţia Episcopiei Huşilor, care a început o anchetă.

„Este regretabil ce s-a întâmplat. Reclamaţia a fost înregistrată la Protoierie şi noi am cercetat acele nemulţumiri. Părintele a fost sancţionat şi i s-a pus în vedere să nu mai repede situaţia”, au transmis reprezentanţii Protoieriei Vaslui.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.