Un preot a ieșit la „vânătoare” de câini: „I-am împușcat, asta a fost toată treaba”

FOTO: PaelmerPhotoArts/Pixabay.com
FOTO: PaelmerPhotoArts/Pixabay.com

Un preot din comuna Holboca, din județul Iași, a luat o pușcă și a început să vâneze câinii care, spune el, i-ar fi atacat găinile.

„Avea în jur de 15 ani, era un metiș, ciobănesc german. Nu era agresiv deloc. Dacă și preotul omoară, în cine mai avem bază?”, a declarat proprietarul câinelui, pentru jurnaliștii de la Digi 24.

Preotul spune că deține arma legal și a vrut să își protejeze animalele din gospodărie. „Pe doi dintre ei i-am împușcat, asta a fost toată treaba. (…) Cum adică, îi lăsăm pe câini să-și facă legea? Sau cum? Nu înțeleg, e o treabă cu două tăișuri”, a mai spus preotul, atunci când i s-a spus că e ilegal ce a făcut.

Sătenii spun că nu e prima dată când preotul omoară câinii. Polițiștii au început o anchetă.

„Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, a declarat purtătorul IPJ Iași, Adina Lupu.

De asemenea, a început o anchetă și în cadrul bisericii, iar preotul ar putea rămâne nu doar fără arma de vânătoare, ci și fără haina preoțească.

„Este incompatibil cu preoția a folosi arma sau a face vărsare de sânge, nici măcar o găină nu poate să taie un preot”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preotul Constantin Sturzu.

Preotul riscă o pedeapsa cu închisoare, între 1 și 3 ani, dacă va fi găsit vinovat.

La sfârșitul lunii septembrie, un alt preot a intrat în atenția polițiștilor pentru folosirea unei arme în mod ilegal. Preotul din județul Cluj este acuzat că a împușcat o vacă în cătunul Costești, din comuna Mărișel.

Potrivit primelor informații ale anchetatorilor, preotul, aflat la vânătoare, a apăsat pe trăgaci în momentul în care văzut ceva mișcându-se în pădure. Acesta și colegii săi de vânătoare au părăsit imediat zona după ce au văzut că au împușcat o vacă.

După câteva zile, preotul a mers în sat și l-a despăgubit pe proprietarul vacii, însă polițiștii au aflat de fapta sa. Acum este cercetat pentru „infracțiunea de uz de armă fără drept”, potrivit ziarulclujean.ro.

FOTO: PaelmerPhotoArts/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.