Un poștaș a furat pensia unei femei și a semnat în locul ei talonul de primire. Ce condamnare a primit

poșta română

Foto: Pagina de Facebook Poșta Română

Un poștaș din județul Alba a furat pensia unei femei. Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare, relatează alba24.ro.

Poștașul a cosmis fapta în urmă cu 2 ani, în august 2021. Pe atunci, el avea 65 de ani și se angajase de 1 an la Poșta Română.

La acea dată, el a păstrat suma de 17.240 de lei, bani ce reprezentau sumele restante din pensie pe care trebuia să le primească o femeie din localitatea Berghin. Poștașul nu a livrat banii și a semnat în locul ei talonul de primire.

În data de 8 septembrie 2021, femeia a mers la poștă și a spus că nu a primit suma de 17.240 de lei. Angajatele au verificat sesizarea și i-au spus că în sistem apărea ca fiind plătită.

Poștașul a fost chestionat de superiori. Inițial a negat că ar fi furat pensia femeii, însă până la urmă și-a recunoscut fapta.

Bărbatul a fost trimis în judecată, iar procesul s-a finalizat acum, după 2 ani. Magistrații de la Judecătoria Alba Iulia l-au condamnat la 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare. De asemenea, el trebuie să returneze suma de bani furată, la care se adaugă o dobândă.

Decizia nu este definitivă.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version