Un pompier român a câștigat un ultramaraton de 220 de kilometri în Mozambic!

Foto: ISU Botoșani / Facebook

Iulian Rotariu, un pompier român, a câștigat cursa de 220 de kilometri Ultra Africa Race, un ultramaraton ce a avut loc în Mozambic zilele trecute.

Iulian Rotariu, pompierul botoşănean care a cucerit ținuturile din Sahara, Gobi, Atacama, Namibia, Patagonia și Antarctica, a ieșit pe primul loc la Ultra Africa Race. La acest eveniment, desfășurat în sudul Mozambicului, au participat 16 dintre cei mai buni alergători de curse extreme din lume.

”Misiune terminată! Nu eu, nu voi, ci noi, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, doar împreună, am reușit să ridicăm steagul țării acolo sus, unde îi este locul, să fie mangâiat de vântul Oceanului Indian și onorat de imn! Multumesc tuturor pentru tot și susținerea copiilor cu autism din Botoșani pentru a-și termina și ei cursa!”, a postat Iulia pe pagina de socializare a ISU Botoșani.

Ultramaratonul din Mozambic s-a desfășurat între 10 și 14 noiembrie, în provinciile Gaza și Inhambane din sudul Mozambicului. Cursa a fost una autosusținută, participanții purtând cu ei și echipamentul și hrana.

Iulian Rotariu, singurul român la start, a trecut primul linia de sosire a competiției. Tânărul pompier a făcut acest lucru pentru o cauză nobilă, dorind să atragă atenția asupra copiilor cu autism din Botoșani, orașul său natal.

Pompierul are în palmares mai multe curse care s-au întins pe distanțe de sute de km, în zone sălbatice ale lumii: Gobi March – China, Atacama Crossing – Chile (2016), Sahara Race, Roving Race Patagonia (2017), The Last Desert Antarctica (2018), The Track Australia (2019).