Un polițist din trupele speciale a fost atacat cu un topor

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Un agent din trupele speciale a fost lovit și fugărit pe o stradă din Mangalia, cu toporul și cu bâtele, de mai mulți bărbați.

Potrivit reporterilor Digi24, polițistul se afla în timpul liber și s-ar fi luat la ceartă în trafic cu mai mulți localnici.

În urma rănilor pe care l-a suferit a ajuns la spital. Întreaga scenă a avut loc sâmbătă. După o șicanare în trafic, polițistul s-a luat la ceartă cu două persoane care aflau în altă mașină. În sprijinul acestora au venit mai multe persoane care au tăbărât peste agent.

„La data de 28 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Mangalia au fost sesizați despre producerea unei altercații pe fondul unui schimb de replici în trafic.

În această altercație au fost implicați patru bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 51 de ani, toți din Mangalia, și un polițist aflat în timpul liber din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, având 38 de ani.

Colegii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire și alte violențe și tulburarea liniștii publice”, a precizat Cristina Vasile, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Cei patru bărbați implicați în scandal au fost audiați și sunt cercetați în stare de libertate.

Tot mai multe cazuri în care sunt implicați șoferi agresivi au fost semnalate în ultima perioadă. Iar multe dintre ele nu ajung prima dată la Poliție, ci pe rețelele sociale.

Potrivit Adevarul.ro, mai mulţi parlamentari au elaborat, în 2016, un proiect de modificare a Codului Rutier prin care propun definirea şi sancţionarea şofatului agresiv, considerat sursa principală de accidente.

Propunerea legislativă prevede obligaţia conducătorilor de vehicule de a nu adopta un comportament agresiv în trafic. Astfel, demararea în trombă, circulaţia cu viteză la o distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât şi în lateral, în scopul agresării sau intimidării conducătorului acestuia, folosirea repetată a semnalelor luminoase sau a claxonului pentru obligarea nejustificată a conducătorului vehiculului din faţă de a elibera banda de circulaţie, conducerea unui moped sau a unei motociclete pe o singură roată, circulaţia pe o altă bandă decât prima, cu viteză redusă nejustificat, împiedicând circulaţia regulamentară a vehiculelor care se deplasează în urma sa, mersul înapoi cu spatele în scopul agresării sau intimidării celorlalţi participanţi la circulaţie ar putea intra în categoria „şofat agresiv“.

Şoferii vor fi pedepsiţi, de asemenea, pentru: circulaţia cu autovehiculul pe trotuar, în lungul acestuia; realizarea intenţionată a unui derapaj controlat în vederea întoarcerii sau rotirii vehiculului; oprirea neregulamentară a vehiculului pe prima bandă blocând deplasarea vechiculelor aflate în spate, care au dreptul de a vira la dreapta la culoarea roşie a luminii semaforului; conducerea unui vehicul care poluează fonic, peste norma stabilită de regelemntările în vigoare, din cauza eliminării amortizoarelor fonice din tobă sau a utilizării unor astfel de amortizoare neomologate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.