Un polițist de la Rutieră a fost prins cu droguri într-o toaletă la festivalul SAGA

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Un polițist de la Rutieră a fost prins cu droguri într-o toaletă la festivalul SAGA din București, care a avut loc în weekendul trecut în Capitală, relatează adevărul.ro.

„La data de 6 iunie a.c., în jurul orei 04.10, la finalul evenimentului public la care se face referire, un agent al firmei de securitate a semnalat prezenţa a două persoane, într-una dintre cabinele toaletei, asupra cărora a afirmat că a observat o pungă, din material plastic, ce conţinea o substanţă de culoare albă, precum şi o sticluţă ce conţinea urme de substanţă lichidă, incoloră. Agentul de pază a solicitat sprijinul jandarmilor, pentru efectuarea de verificări, la faţa locului”, a transmis Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, una dintre cele două persoane este poliţist, însă în prezent raportul de serviciu al poliţistului este suspendat pentru efectuarea concediului de creştere a copilului.

A fost testat cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a fost negativ.

Ulterior, cazul a fost preluat de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Conducerea Poliţiei Capitalei a dispus verificări prin structura de control intern. La finalizarea verificărilor interne, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Poliţia Capitalei se delimitează de astfel de comportamente, care nu respectă etica şi deontologia profesională, a mai anunțat instituția.

Festivalul SAGA din acest an s-a terminat cu un bilanț tragic. Doi tineri au murit din cauza unor supradoze de droguri.

Unul dintre ei, un tânăr de 25 de ani din Republica Moldova, a murit pe Arena Națională, medicii încercând în zadar să îl resusciteze timp de aproximativ o oră. Cel de-al doilea tânăr a murit în ambulanță, în timp ce era transportat spre Spitalul Sfântul Pantelimon, potrivit gandul.ro.

În total, alți 5 participanți de la festivalul SAGA au intrat în stop cardio-respirator din cauza supradozelor, iar polițiștii au deschis 74 de dosare penale în legătură cu consumul de droguri.