Un polițist de doar 43 de ani a murit din cauza coronavirusului

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Un polițist de frontieră din Jimbolia, județul Timiș, a murit din cauza coronavirusului la doar 43 de ani, duminică seară, potrivit sindicatului Europol. Sindicaliștii amintesc că acesta este al doilea caz de deces în rândul polițiștilor infectați cu Covid-19.

„Ne luăm rămas bun de la colegul nostru Vecea Cristian în vârstă de 43 ani din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – ITPF Timişoara, care a decedat în această seară după ce în urmă cu două săptămâni a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.

Este al doilea deces în rândul poliţiştilor infectaţi cu virusul ucigaş, după ce în luna iunie un alt coleg din cadrul IPJ Olt a fost răpus. În urma acestuia au rămas o soţie îndurerată şi doi copii fără sprijin! Suntem alături de familia acestuia şi-i transmitem sincere condoleanţe! Drum lin spre cer, colegule!”, transmite Europol.

22 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș au fost confirmați cu noul coronavirus, iar 13 au fost puși în izolare. Dintre polițiștii timișeni confirmați, 16 sunt de la Serviciul Rutier.

„Precizăm că Serviciul Rutier își desfășoară activitatea fără sincope. Pe lângă polițiștii rutieri din Timișoara, pot desfășura activități pe linie rutieră și polițiștii de ordine publică, cu aviz de poliție rutieră”, au transmis reprezentanții Poliției Timiș.

Serviciul Rutier Timiș are un efectiv de 48 de polițiști. Spațiile unde își desfășurau activitatea polițiștii diagnosticați au fost igienizate, potrivit reprezentanților Poliției.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.