Un polițist a salvat o fetiță care se înecase cu salivă. Copilul intrase în stop respirator și își pierduse cunoștința

polițist iași fetiță înecată salivă

Foto: Poliția Iași (Facebook)

Un polițist din Iași a salvat o fetiță în vârstă de 1 an și 3 luni care se înecase cu salivă. Fetița a intrat în stop respirator și își pierduse cunoștința, însă datorită manevrelor de resuscitare aplicate de polițist și-a revenit înainte de sosirea ambulanței, transmite Poliția Iași.

„Întâmplarea cu final fericit a avut loc în prima zi a noului an. Consecințele puteau fi grave dacă Vasile, un polițist ieșean, nu ar fi acționat rapid, folosindu-și cunoștințele și know-how-ul pentru acordarea primului ajutor.

De Sfântul Vasile, familia colegului nostru a fost vizitată de familia unui prieten.

Cei trei copii se jucau sub supravegherea părinților, moment în care Vasile a observat că Sonia, fetița prietenilor, în vârstă de un an și trei luni, s-a înecat cu salivă, a căzut pe covor și a intrat în convulsii urmate de stop respirator și pierderea cunoștinței.

Deoarece părinții au intrat în panică și nu au realizat ce se petrece, Vasile a luat imediat fetița, a așezat-o într-o poziție de siguranță și a început manevrele de resuscitare cu masaj toracic.

În același timp a comunicat cu operatorii 112 și ulterior cu echipajul de pe ambulanță care l-au îndrumat în acordarea primului ajutor micuței și au sosit în 9 minute acasă.

Până la sosirea echipajului, în timpul manevrelor de resuscitare, fetița a regurgitat și apoi a început să respire din nou”, au relatat reprezentanții Poliției Iași pe pagina de Facebook a instituției.

Fetița a fost preluată în siguranță de echipajul medical și transportată la spital unde și-a revenit complet.

Agentul șef adjunct Vasile Baciu, din cadrul Arestului I.P.J. Iași, a urmat un curs de prim ajutor organizat la nivelul Ministerul Afacerilor Interne.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version