Un polițist a mers cu banderola #FărăPenali la serviciu. Reacția șefilor

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Agentul de poliție Radu Duțu, de la o secție din Capitală, care strânge semnături pentru inițiativa cetățenească #fărăpenali, a povestit pentru jurnaliștii de la Adevarul.ro care a fost reacția șefilor săi când a mers la serviciu cu banderola campaniei pe mână.

„Am considerat că este un accesoriu, ca orice alt accesoriu, ceas, brăţară etc. Bineînţeles, am intrat imediat în atenţia şefilor, mi-au cerut să dau banderola jos, eu am refuzat, iar ei au refuzat să mă mai ţină în serviciu şi m-au trimis acasă.

Eu nu am plecat, pentru că nu mi s-a prezentat un motiv legal pentru care s-a luat măsura împotriva mea. Am rămas în unitate până la ora 22.00, când trebuia să ies în mod normal din serviciu. Cu banderola la mână mi-am încheiat ziua de lucru.

A fost un episod care a trecut şi, încet, încet, lucrurile s-au liniştit de la sine”, a declarat polițistul pentru Adevărul.

Agentul de poliție a mai spus că au fost mulți colegi care l-au apreciat pentru gestul său, dar au fost și unii care au făcut glume pe seama lui. „Fiecare e liber să gândească exact cum simte, eu nu voi accepta niciodată ca România mea să fie condusă de infractori.

Avem infractori în funcţiile publice şi nu e normal. Sunt poliţist. Cum să accept aşa ceva?”, a declarat agentul.

Potrivit site-ului farapenaliinfunctiipublice.ro, până acum s-au strâns peste 670.000 de semnături. Ar mai fi nevoie de atingerea a 20.000 de semnături în câteva județe și mai sunt 10 zile.

Acestea sunt: Alba (în care s-au strâns 17.535 de semnături), Bacău (15.921), Neamț (13.750), Tulcea (14.034), Hunedoara (19.562), Maramureș (18.873), Suceava (11.124) și Vaslui (16.434).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.