Un polițist a mers cu banderola #FărăPenali la serviciu. Reacția șefilor

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Agentul de poliție Radu Duțu, de la o secție din Capitală, care strânge semnături pentru inițiativa cetățenească #fărăpenali, a povestit pentru jurnaliștii de la Adevarul.ro care a fost reacția șefilor săi când a mers la serviciu cu banderola campaniei pe mână.

„Am considerat că este un accesoriu, ca orice alt accesoriu, ceas, brăţară etc. Bineînţeles, am intrat imediat în atenţia şefilor, mi-au cerut să dau banderola jos, eu am refuzat, iar ei au refuzat să mă mai ţină în serviciu şi m-au trimis acasă.

Eu nu am plecat, pentru că nu mi s-a prezentat un motiv legal pentru care s-a luat măsura împotriva mea. Am rămas în unitate până la ora 22.00, când trebuia să ies în mod normal din serviciu. Cu banderola la mână mi-am încheiat ziua de lucru.

A fost un episod care a trecut şi, încet, încet, lucrurile s-au liniştit de la sine”, a declarat polițistul pentru Adevărul.

Agentul de poliție a mai spus că au fost mulți colegi care l-au apreciat pentru gestul său, dar au fost și unii care au făcut glume pe seama lui. „Fiecare e liber să gândească exact cum simte, eu nu voi accepta niciodată ca România mea să fie condusă de infractori.

Avem infractori în funcţiile publice şi nu e normal. Sunt poliţist. Cum să accept aşa ceva?”, a declarat agentul.

Potrivit site-ului farapenaliinfunctiipublice.ro, până acum s-au strâns peste 670.000 de semnături. Ar mai fi nevoie de atingerea a 20.000 de semnături în câteva județe și mai sunt 10 zile.

Acestea sunt: Alba (în care s-au strâns 17.535 de semnături), Bacău (15.921), Neamț (13.750), Tulcea (14.034), Hunedoara (19.562), Maramureș (18.873), Suceava (11.124) și Vaslui (16.434).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.