Un polițist a fost filmat în timp ce îi dă un pumn unui bărbat pe stradă

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Un clip în care este surprins un polițist în timp ce bate un bărbat a fost postat, miercuri seară, pe Facebook. De asemenea, pe imagini se vede și cum bărbatul îl ține de mâini pe polițist și încearcă să evite încătușarea.

Poliția Capitalei a transmis că a fost o acțiune de sancționare a doi bărbați care nu au vrut să se legitimeze, conform ordonanțelor militare, iar polițistul care a folosit forța este cercetat de structurile de control intern.

Pe imagini, filmate de la un balcon, se vede cum un polițist lovește un bărbat. Apoi apare un coleg care îl oprește. Apoi, unui alt bărbat i se strigă să se oprească, dar acesta o ia la fugă și este prins doar după ce apare o mașină de poliție cu girofarul aprins.

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevazute de Ordonanțele Militare.

Bărbații au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare.

Cu privire la modul în care a acționat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale”, se arată în comunicatul Poliției.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.