Un pod care stă să cadă a fost legat cu prăjini din lemn

FOTO: Vrancea24.ro
FOTO: Vrancea24.ro

Podul din Jitia, județul Vrancea, de pe DN 2N, este într-o stare avansată de degradare și a fost cârpit cu niște prăjini din lemn, potrivit vrancea24.ro.

Drumul, la fel ca și podul, este în administrarea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău. Pe ambele laturi, parapeții de protecție s-au rupt, iar bucăți mari au căzut în râul Râmnic, peste care trece podul. La rampe este proptit cu o prăjină de lemn.

De asemenea, drumarii au introdus restricții de tonaj pe DN 2L, zona Valea Câmpului, din cauza unei surpări a carosabilului pe o scurtă porțiune de drum. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău, restricția de tonaj la 12 tone este pentru podul situat pe DN2L, km 24+500.

Mai la nord, în Suceava, săptămâna trecută a fost reclamată dispariția unui pod cu totul.

Un pod format din tuburi mari de beton a fost furat într-o singură noapte, iar reprezentanții firmei care au realizat lucrările au depus plângere penală, potrivit News Bucovina.

Podul provizoriu a fost ridicat pe DJ 208 A, în localitatea Luncușoara, pentru a permite circulația rutieră în perioada în care în zonă se ridică un alt pod, care ar urma să fie gata până la sfârșitul acestui an.

Localnicii au sunat la 112 și au anunțat că podul a fost destructurat în timpul zilei, după ce peste noapte au dispărut tuburile din care era format.

„Podul era compus din 6 tuburi de cate 2,5 metri, cu două rânduri de tuburi. Peste tuburi era pământ, era piatră, se circula cu mașina. Da, s-a furat un pod.

Le-a luat cu un excavator pe care a pus o reclamă Autotehnorom (firma care a ridicat podul – n.r.) ca să nu atragă atenția. Ziua mare lucra, a îndepărtat pământul, noaptea a venit și a luat tuburile.

Avem și filmări. Vecinii au fost foarte drăguți cu noi. Au văzut operațiunea, au filmat”, a spus pentru News Bucovina Dumitru Dascălu, reprezentatul firmei care amenajase acel pod.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.