Un pește foarte rar a fost prins de un pescar

FOTO: Nordic Sea Angling/Facebook

FOTO: Nordic Sea Angling/Facebook

Un pescar din Norvegia a prins un pește extrem de rar pe coastele din Andoya. Peștele a atras atenția pe rețelele sociale pentru că are un aspect care aduce cu vietățile preistorice, cu ochii extrem de mari, bulbucați și disproporționați.

Pescarul are 19 ani și se numește Oscar Lundahl. Pe fir avea 4 cârlige pe care le-a aruncat la o adâncime mare. Pentru a scoate peștele la suprafață s-a luptat aproape jumătate de oră.

„Nu am mai văzut așa ceva în viața mea. Arăta foarte bizar, un pic ca un dinozaur. Habar nu aveam ce este, însă colegul meu știa”, a declarat Oscar Lundahl, pentru The Sun.

Un ghid al peștilor publicat de o companie de pescuit din Norvegia susține că este vorba despre o rudă a rechinilor de acum 300 de milioane de ani. Numele științific al speciei este „Chimaeras Monstrosa Linnaeus”. Peștele se prinde extrem de rar pentru că trăiește în ape foarte adânci.

Tânărul spune că peștele ar fi murit în timpul acțiunii de aducere la suprafață și l-a mâncat când a ajuns acasă. „În ciuda urâțeniei, a fost chiar gustos. Seamănă cu codul, însă e mai gustos”, a mai spus tânărul pescar.

Pe pagina de Facebook a companiei de pescuit sportiv Nordic Sea Angling sunt imagini cu mai mulți pescari care au prins această specie.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version