Un pesedist mai puțin în Parlament. Încotro a apucat-o un deputat de Hunedoara

Petru Sorin Marica. Foto: cdep.ro

Deputatul de Hunedoara Petru Sorin Marica a dezertat din PSD și s-a înscris în Pro România. Grupul condus de Victor Ponta ajunge, astfel, la 21 de parlamentari, aproape toți veniți din PSD.

La fel ca restul parlamentarilor care au abandonat ”barca” condusă de Liviu Dragnea pentru cea a lui Victor Ponta, Marica (55 de ani) a criticat situația în care a ajuns cel mai mare partid al țării.

”Din păcate, PSD-ul de astăzi nu mai reprezintă interesele celor mulți, ci este un partid confiscat de un grup restrâns de oameni care îl folosesc pentru interesele lor personale. M-am alăturat echipei PRO România, pentru că am regăsit alături de Victor Ponta, Corina Crețu sau Mihai Tudose acele valori autentice social-democrate în care cred și dorința de a face bine oamenilor”, a comunicat Petru-Sorin Marica.

Marica, fost primar al comunei Sălașu de Sus, timp de câteva luni, înainte să fie ales, în 2016, pentru a doua oară în Parlament, se va alătura grupului parlamentar al Pro România.

Cu toate că unii lideri ai opoziției susțin că Liviu Dragnea și PSD nu mai deține majoritatea în Camera Deputaților, acest lucru nu se observă și la vot. În prezent, PSD și ALDE au împreună 161 de deputați, însă coaliția de guvernare se sprijină, de multe ori, și pe parlamentarii minorităților naționale.