Un pensionar de 90 de ani și-a donat toate economiile sale în valoare de 100.000 de lei pentru o maternitate

pensionar donație maternitate sibiu

Foto: Salvați Copiii România

Un pensionar în vârstă de 90 de ani din București a ales să își doneze toate economiile sale, în valoare de 100.000 de lei, pentru programul de combatere a mortalității infantile, transmite organizația Salvați Copiii România într-un comunicat de presă.

Banii au fost folosiți pentru a dota Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu cu un aparat pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților.

„În numele bebelușilor veniți pe lume la Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, vă mulțumim domnule Ioan Muțiu! Cu ajutorul domneavoastră, Salvați Copiii România a dotat unitatea cu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a micilor pacienți, ceea ce va face diferența, mai ales în cazul celor născuți înainte de termen”, se arată în comunicatul de presă al organizației.

„Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version