Un partid din România a anunțat că renunță la subvenția de la stat

George Simion, unul dintre liderii partidului AUR
George Simion, copreședintele AUR

Cel mai nou și mai controversat partid politic prezent în Parlamentul României – AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) – a anunțat că renunță la cei peste 1,5 milioane de lei pe care trebuie să îi primească de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru luna ianuarie.

În total, în 2021, partidele politice din România vor primi aproape 50 de milioane de euro. Reprezentanții AUR spun că vor iniția și un proiect legislativ pentru oprirea ”acestui jaf din bani publici”.

”În plină pandemie, statul român alocă 4 milioane de euro ca «subvenţie» partidelor politice – şi asta, doar pentru luna ianuarie”, acuză AUR pe Facebook.

”Suntem sigurii care nu vor lua aceşti bani pentru partid. În plus, în perioada imediat următoare, vom iniţia o lege prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”, se precizează într-un comunicat al partidului AUR.

Aproape 20 de milioane de lei a împărțit AEP partidelor pentru luna ianuarie.

Cei mai mulți, peste 14 milioane de lei, au fost împărțiți aproape frățește de PNL și PSD, în timp USR și PLUS au primit în total 3,5 milioane de lei, iar PMP și Pro România au avut de încasat de la stat aproape 400.000, respectiv 300.000 de lei.