Un parlamentar liberal vrea ca modificările Constituției să cuprindă și ”familia tradițională”

Foto: Pagina de Facebook

În contextul discuțiilor asupra unui referendum de revizuire a Constituției, un parlamentar liberal, tânărul Daniel Gheorghe, crede că viitoarea formă a legii fundamentale trebuie să cuprindă și o sintagmă prin care căsătoria este definită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, adică exact propunerea făcută la referendumul pentru ”familia tradițională”, respins din cauza lipsei de cvorum.

”Ca parlamentar al României, eu personal aş susţine un act de revizuire a Constituţiei doar în cazul în care acesta va cuprinde şi modificarea articolului 48 din legea fundamentală în sensul votat la Referendumul din toamna lui 2018 de peste 3 milioane şi jumătate de români: căsătoria poate avea loc exclusiv între un bărbat şi o femeie”, a scris deputatul PNL Daniel Gheorghe, pe pagina de Facebook.

Daniel Gheorghe are 33 de ani, dar părerile sale par rupte din secolele trecute.

„Nu uitaţi un lucru simplu: justiţia se întemeiază pe morală, nu pe ură şi pe răzbunare, iar morala laică din lumea democratică a timpurilor noastre, are la bază tot etica iudeo-creștină şi cele 10 Porunci pe care omul le-a primit de la Dumnezeu, iar nu de la „comitetul salvării publice” ori de la „komisarii poporului”!”, crede deputatul Gheorghe.

Cu toate că referendumul pentru ”familia tradițională” nu a fost validat din cauza participării slabe la vot, alesul din Ilfov crede că principiul este bun, precizând: ”altfel nu vom vedea decât cum, noi toţi, vom cădea în cursa noii stângi secular-radicaliste care încearcă să perverteasca sensul luptei împotriva corupţiei într-o campanie de dărâmare a valorilor identitare care alcatuiesc coloana vertebrala în societatea românească”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.