Un pacient suspect de coronavirus a plecat dintr-un spital

FOTO: 1662222/Pixabay.com
FOTO: 1662222/Pixabay.com

Actualizare 15:36. Grupul de Comunicare Strategică anunță că pacientul care a plecat fără încuviințarea medicilor dintr-o unitate medicală din Capitală nu are coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică transmite că Poliția Capitalei a fost sesizată în această dimineață de reprezentanții unei unități medicale din București despre faptul că un pacient internat pentru a fi testat pentru infecția cu noul tip de coronavirus a plecat din spital.

„În speță au fost demarate verificări pentru identificarea bărbatului și pentru luarea măsurilor care se impun. Facem precizarea că bărbatul nu este confirmat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus, ci doar suspect de contractarea acestui virus”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul românilor infectați cu noul coronavirus a ajuns la 246, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică din România, în această dimineață.

Din cele 29 de cazuri noi confirmate de coronavirus 12 sunt din Bucureşti, 7 din Iaşi, 3 din Ilfov, 2 din Hunedoara, câte 1 caz din Alba, Bihor, Maramureş, Olt și Suceava.

Vârsta celor infectați între 1 an și 72 ani. Sunt atât contacti ai cazurilor pozitive existente, cât și persoane care au călătorit în zone afectate, ca de exemplu Spania, Italia, Marea Britanie.

De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus).

Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 41 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Cele 7 județe din România care nu au până acum niciun caz de coronavirus confirmat